Skip to content

Smart Textiles Showroom

Smart Textiles Showroom är en plats för möten och kunskap. Här finns olika textila material- och varuprover framtagna inom Smart Textiles olika projekt, samt från Textilhögskolans maskinparker och andra intressanta material inköpta från externa tillverkare.

Sedan Smart Textiles Showroom öppnade 2013 har över 60 000 besökare upplevt miljön där både innehåll och atmosfär andas ren science fiction. Men det som vi­sas är forskning i framkant bestående av högst verkliga textila prototyper, materialprover och produkter på mark­naden som tagits fram inom Smart Textiles.

Här görs forskning och prototyper tillgängliga samt visas upp på ett helt nytt och banbrytande sätt, både för att inspirera och visa vägen. Det är en naturlig mötesplats för företag, innovatörer, forskare och allmänhet som kan hämta inspiration, idéer eller bara förundras.

Här finns ett mörkrum med lysande textilier av vävd och flätad fiberoptik – ett exempel på när gränsen mellan textil och teknik flyter samman och vidgar begreppet om vad textil faktiskt kan vara. Det finns även lic- och doktorsavhandlingar och magasin så som Collezione Uomo, WeAr Magazine, Close Up Interior och Future Materials att bläddra igenom i den mysiga loungen.

Tillfälliga utställningar och workshops är också något Smart Textiles Showroom finns till för. Kort sagt fungerar Smart Textiles Showroom som en plats för nytänkande, inspiration och kreativitet.


Öppettider:
Onsdagar och torsdagar kl. 12.00 – 15.00

Lördagar kl 12.00 – 16.00

*Lördag den 27 januari under Textilhögskolans Öppet Hus har vi öppet kl 10-15*

Boka ditt besök 2 veckor i förväg genom att maila smarttextiles@hb.se. Då kan vi meddela om vi eventuellt behöver hålla Smart Textiles Showroom stängt p.g.a. sjukdom. Vi tar inte emot några besökare med förkylningssymtom. Lördagar behöver ingen bokning.

Vid frågor kontakta receptionen på Textile Fashion Center:
+46 (0)33 255 455 / info@textilefashioncenter.se


Följ med på en digital guidad visning från Smart Textiles Showroom 

Kika på textila muskler, lysande tyger och kläder tillverkade av trä. Träffa några av Högskolan i Borås forskare och lär dig mer textil forskning och innovation som visas i Smart Textiles Showroom på Textile Fashion Center i Borås. 

Kontaktperson för Smart Textiles Showroom:
anna.berglund@hb.se