Skip to content

Worshop – F/ACT Movement

Dec 11
Välkommen till workshop där vi spånar på fortsättningen av projektet F/ACT Movement.

Nu bjuder Circular Textile Initiative in till en workshop där vi tillsammans diskuterar projektets utvecklingsmöjligheter och upplägg. Var med och påverka detta spännande projekt som tillsammans med er kan nå helt nya höjder!

Vi söker dig som är jobbar inom kommunala verksamheter med fokus på miljö, avfall, kommunikation, kultur och fritid eller hållbar konsumtion.

F/ACT Movement syftar till att inspirera unga konsumenter till att aktivera garderoben och utmana modebranschen. Fokus ligger på att undvika nyköp av textil och istället göra hållbara modeval.

Dag: 11 december 2019
Tid: 10.00-12.00
Plats: Göteborgsregionen, Anders Personsongatan 8 Göteborg

Anmälan görs till hanna.hellstrom@goteborgregionen.se senast 9e december. Glöm inte att anmäla eventuell specialkost.

F/ACT Movement är ett projekt med fokus på förebyggande av avfall. Idag slängs 80.000 ton textilier i restavfallet varje år och Västra Götalandsregionen har som mål att minska på utsläppen från västsvenskarnas konsumtion med 30% till 2030. Gemensamt kan vi nå målet genom spännande insatser i er kommun.

F/ACT MOVEMENT BIDRAR TILL

  • Förändrad konsumtion
  • Minskat textilavfall i restavfallet
  • Ökad kunskap och medvetenhet om textilindustrins klimatpåverkan
  • Positiv attityd till hållbara mode-och textilalternativ
  • Nya hållbara affärsmodeller och innovationer

Göteborgsregionen och Boråsregionen driver projektet tillsammans och kommer att bidra med flertalet möjligheter för kommunerna att delta. På denna workshop ses vi helt enkelt och diskuterar dessa möjligheter tillsammans. Välkomna!

WWW.FACTMOVEMENT.SE / INSTAGRAM: @FACT.MOVEMENT / FACEBOOK: F/ACT MOVEMENT