Skip to content

Prins Daniels Fellowship besökte Smart Textiles Showroom

Prins Daniels Fellowship besökte Smart Textiles Showroom

Prins Daniel i Smart Textiles Showroom. Foto: Anna Sigge

Prins Daniels Fellowship avslutade en heldag på Högskolan i Borås med en guidad visning i Smart Textiles Showroom.

H.K.H. Prins Daniel var tillsammans med företagsprofilerna Jeremias Andersson (Academic Work), Elin Kling (Totême) och Johan Sundblad (RenewCell) i Borås för att främja och inspirera till entreprenörskap och företagande. Dagen arrangerades av Prins Daniels Fellowship och startade med ett inspirationssamtal inför ett ett fullsatt DO-tank Center hos Science Park Borås, där publiken utgjordes av ett hundratal studenter.

Efter föreläsningen och frågestunden följde rundabordssamtal mellan H.K.H. Prins Daniel, inspiratörerna, studenter från högskolan och gymnasieelever. Besöket avslutades sedan med en rundvandring i Textilhögskolans labb innan följet anlände till Smart Textiles Showroom, där de fick en guidad visning av Smart Textiles textilstrateg Susanne Nejderås och Nils-Krister Persson, forskningsledare för Smart Textiles Technology Lab.

Susanne Nejderås presenterar Smart Textiles Showroom. Foto: Anna Sigge

På plats var även Borås INK:s entreprenörer Jenny Borg från LunaMicro och Sam Issa från Nanotextile, som fick möjlighet att pitcha sina affärsidéer för Prins Daniel och de medföljande företagsprofilerna. Vid dagens slut lovprisade prinsen entreprenörsandan i det textila klustret i Borås.

– Det har varit en väldigt inspirerande dag. Vi har träffat många intressanta människor med nyfikna frågor och kloka tankar, säger H.K.H. Prins Daniel.

Är det något som stuckit ut lite extra för Prinsen?
– Det skulle vara den fina entreprenörsandan som genomsyrar hela staden. Knalleandan står sig stark – men det visste jag ju sedan tidigare.


Prins Daniels Fellowship syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörs­vetenskaps­akademien (IVA). Projektet lanserades i januari 2013.