Skip to content

Hon prisas för inspirerande design av återvunna plagg

Hon prisas för inspirerande design av återvunna plagg

Anna Lidström, konstnärlig ledare för Re:textile på Science Park Borås och doktorand på Textilhögskolan, har tilldelats pris för sitt stora engagemang för re-make från återvunna plagg och hållbar textil under Stockholm Fashion Week.

Catarina Midby, generalsekreterare för Swedish Fashion Association,  läser upp motiveringen för Anna Lidström.

– Jag är hedrad och väldigt glad. Jag har jobbat med hållbart mode och då främst re-design under många år. Att få detta pris ser jag som ett kvitto på allt arbete jag lagt ned. Det har ju skett en enorm utveckling inom detta designområde under senare år och det är otroligt spännande att få fortsätta att utveckla ämnet genom både forskning och olika typer av samarbeten med modebranschen, säger hon.

Ur motiveringen:

Anna Lidström arbetar, genom sin konstnärliga forskning och genom sitt bolag Another studio, för att göra hållbart mode både inkluderande och inspirerande. Som designer och forskare lär hon ut genom att själv göra och hon brinner för att utforska och analysera den estetiska potentialen i klädavfall. Hon fyndar på loppisar och second hand-butiker och designar om plagg på ett roligt och opretentiöst sätt med energi och humor.

Hon fick pris i kategorin ”Innovation Driver Influencer Award”. Priset delades ut av Boozt.com som genom detta vill hylla innovativt och kreativt nordiskt mode och design.

Läs mer på Stockholm Fashion Weeks webbsida

Text: Solveig Klug
Foto: Privat