Skip to content

Hållbar metallkollektion på Copenhagen Fashion Week

Hållbar metallkollektion på Copenhagen Fashion Week

Designern Naim Josefi fortsätter skapa fantastiska klädkollektioner med hjälp av en tråd av återvunnen metall. Hans senaste kollektion har tidigare visats upp i Malou efter tio (TV4) och under en mässa i Berlin. Nu har han med stöd från Smart Textiles ställt ut på Copenhagen Fashion Week.

Under Copenhagen Fashion Week har Josefi ställt ut sin kollektion av plagg gjorda av enbart svenskt stål.

Naim Josefis monter på Copenhagen Fashion Week 2020

Av återvunnen metall skapas en metalltråd, och av tråden skapar sedan Naim Josefi sin klädkollektion. Nedan är ett urval av några av hans skapelser.

Projektet Mineral Elements är ett samarbete mellan Smart Textiles, Textilhögskolan vid Högskolan i Borås, Jernkontoret, Sandvik, Umbilical Design och designern Naim Josefi med syfte att ta fram kläder av metalliska material som faktiskt kan bäras av en bred skara användare och som kan produceras industriellt.