Skip to content

Kan en trend vara hållbar?

Kan en trend vara hållbar?

Att vara hållbar och leva ett hållbart liv kan innebära olika saker och förhållningssätt för olika människor. Vi på Smart Textiles värnar både miljön och dig.

Därför vill vi tipsa dig om podcasten Slow Fashion och specifikt avsnittet ”Trend- Problem eller kul?”. Ge dig själv en stunds lugn och ro samtidigt som du fördjupar dig i begreppet trend ur ett hållbarhetsperspektiv.

Foto: Unspash.com/ Damon Hatefi

Gäst i det här specifika avsnittet är Carl Malmgren, före detta creative director på nu nedlagda jeansmärket Cheap Monday. Han berättar bland annat om hur trender uppstår och hur trend som fenomen har skapats genom historien.

Lyssna på avsnittet -> här

Något Carl Malmgren återkommer till flera gånger är att det enligt honom egentligen inte finns något som säger att trend måste vara synonymt med konsumtion av nyproducerade produkter. Han menar att det med smarta affärsmodeller inte borde vara några problem att möta lusten till trend samtidigt som vi konsumerar mindre.

Textila materialtrender

I avsnittet hörs även Mats Johansson, projektkoordinator för Smart Textiles om varför det går trender i material och vad han, i egenskap av forskare, tror blir nästa stora grej när det handlar om just textila material.

Om podcasten Slow Fashion

Slow Fashion är en podcast om hållbart mode på ett lättillgängligt sätt, men utan att förenkla av och med Johanna Nilsson. Tillsammans med intressanta gäster djupdyker Johanna Nilsson i ämnet med fokus på kunskap, inspiration och konkreta tips.