Skip to content

Smart Textiles om framtid och innovation i Stil i P1

Smart Textiles om framtid och innovation i Stil i P1

Smart Textiles är med i det här avsnittet av Stil i P1 då redaktionen väljer att fokusera på fyra modetecken i tiden – om människor som på olika sätt försöker hitta nya vägar till en mer hållbar kläd- och textilindustri.

Stil har bland annat besökt oss på Smart Textiles och vår verksamhetschef Susanne Nejderås. Susanne berättar och definierar i programmet vad smarta textillier är och Nils-Krister Persson, forskare och docent vid Textilhögskolan och Smart Textiles, ger exempel på hur teknologi sammanfogas med textil

En branch i kris?

Dessutom är tre studenter från modeutbildningen vid Textilhögskolan i Borås med och berättar hur de ser på framtidens modeskapande.

I detta fullspäckade avsnitt hör vi också författaren, bloggaren och poddaren Johanna Nilsson, som även varit inbjuden att inspirera i samband med F/Act Movement, prata om begreppet slow fashion.

Om Stil

Stil i P1 är ett radioprogram från Sveriges Radio. Det tar upp ekonomi, psykologi och samtidshistoria och passar samtidigt på att berätta spännande historier om människor som påverkat vår stil, på olika vis. Stil sätter kläder och mode i ett historiskt sammanhang.