Skip to content

Smart Textiles drog stor uppmärksamhet på TechTextil

Smart Textiles drog stor uppmärksamhet på TechTextil

Smart Textiles bjöd för sjätte gången mässbesökarna på en spännande upplevelse i sin monter på TechTextil i Frankfurt, en av världens ledande mässor för teknisk textil.
Många besökare samlades i Smart Textiles monter under branchminglet

I montern presenterade Smart Textiles en blandning av produkter, prototyper, teknisk textil och forskningsresultat. I år med extra tyngd på området hållbar textil då temat för årets mässa var hållbarhet. Även resultat inom hälsa och medicin, arkitektur och interiör visades upp, där Textilhögskolans forskning inom föränderliga mönsterbilder drog till sig många nyfikna besökare.

Mycket media i montern

Mässbesökare bestående av allt från företag och institut till studenter och journalister, besökte montern och många blev nyfikna på montern som med vackra klänningar och spännande material stack ut bland omkringliggande montrar. Borås Tidning likväl som tysk och portugisisk TV valde att stanna till och rapportera från montern.

Anna Berglund svarar på frågor från media

– Det är alltid lika kul att få möjlighet att sprida vad vi gör tillsammans med våra samarbetspartners, speciellt på en sådan här stor internationell mässa som har högt anseende inom branschen. I år var det extra stort medialt intresse, vilket vi ser som ett gott betyg för det arbete vi lagt ner på montern. Men det var också flera givande möten som verkligen kändes som de kan leda till framtida samarbeten. För oss är det också en del i vår omvärldsbevakning där vi tar del av vad andra gör och lär oss om det senaste inom material och tekniker, säger Anna Berglund, projektkoordinator på Smart Textiles inom Science Park Borås.

Smart Textiles monter på TechTextil
Uppmärksammade prototyper

Delia Dumitrescu, ansvarig för Smart Textiles Design Lab och professor i textildesign vid Högskolan i Borås, visade upp senaste forskningsresultaten ifrån Textilhögskolan. De uppmärksammade prototyperna med metalltråd, integrerad fiberoptik och fotokroma färgtryck visade på hur man genom att kombinera textil i olika material och med olika tekniker kan skapa föränderliga mönsterbilder.

Tillsammans med TEKO, som är bransch- och arbetsgivarorganisationen för svenska textil- och modeföretag, anordnade Smart Textiles även ett branschmingel i montern där det var många svenska textilföretagare som passade på att träffas och nätverka.


Kul tycker vi att Smart Textiles monter med Mats Johansson och Elin Näsström i bild just nu pryder första sidan på TechTexil:s webbsida. Klicka gärna på länken TechTextil2019 nedan för att se bilden i större storlek. Foto/skärmdump: TechTextil
Läs mer

TechTextil, där TechProcess ingår, är en av världens största mässor för teknisk textil. 2019 års mässa ägde rum 14-17 maj och hade 1 818 utställare från 59 länder samt totalt runt 47 000 besökare från 116 länder.

Läs mer om TechTextil 2019

Läs mer om Smart Textiles Showroom