Skip to content

Lyckad utställning för Smart Textiles i Reykjavik

Lyckad utställning för Smart Textiles i Reykjavik

Det blev en lyckad utställning och ett varm välkomnande trots ymnigt snöfall på Island för Smart Textiles som nyligen visade upp ett antal prototyper i samband med designfestivalen Design March i Reykjavik.

Uppskattad marknadsföring
Smart Textiles var inbjudna att delta på festivalen på initiativ av Sveriges ambassadör på Island, Håkan Juholt.
Utställningen hölls inne på det svenska residenset tillsammans med keramikern och krukmakaren Stefan Andersson från Dalarna.

Håkan Julholt fotas av tidningen Fokus

– Jag känner stolthet och glädje att islänningarna är nyfikna och intresserade av den fantastiska design som visas upp här och de lösningar som Smart Textiles representerar. Jag har hört så många som pratar om detta nu. Det är ett helt nytt område och gav så mycket mersmak, säger Håkan Juholt.

Efter att ha välkomnats av strålande vårsol växlade det isländska vädret om till snö lagom till vernissagen. Det hindrade dock inte designintresserade festivaldeltagare från att komma till utställningen, något som gladde ambassadören.

-För mig som ambassadör är det oerhört viktigt att Smart Textiles är här och visar sin kompetens. Fantastisk marknadsföring av Sverige så jag hoppas att ni snart är tillbaka igen och möter den Isländska publiken på nytt, säger han och ler.

Design march
Design march är Islands årliga designfestival där lokala designers och inspiratörer möter internationella motsvarigheter. Runt om i Reykjavik centrum visar designers och konstnärer sina alster. Festivalen kantas även av föredrag och pop-up-utställningar och den belyser allt från mode till möbler, arkitektur till miljö, mat och produktdesign.

Inspiration och kunskap
Under fredagen hölls ett antal föreläsningar i det som kallas The Nordic House – en samlingsplats för nordisk kultur i Reykjavik.

Där talade bland andra Smart Textiles produktutvecklare Lena-Marie Jensen om smarta textilier och regeringsuppdraget med den nationella plattformen för hållbara textilier och hållbart mode – Textile & Fashion 2030.

Nordic House i Reykjavik