Skip to content

F/activisterna är utvalda – här är de!

F/activisterna är utvalda – här är de!

Under februari gick förfrågan ut till allmänheten om att söka som deltagare till ett nytt forskningsprojekt som går under namnet F/act Movement. Nu är de tio F/activisterna utvalda och i full gång med projektet.

Projektet pågår mellan februari och augusti och deltagarna ska bland annat genomgå en slags shopping-detox som innebär att de inte får köpa några nya kläder under hela projekttiden. Tanken är att de ska börja se sin befintliga garderob med nya ögon, göra mer hållbara val och på så sätt i förlängningen utmana modebranschen och tillhörande köpmönster.

Under projektet kommer deltagarna att samlas på träffar i Borås på Textile Fasshion Center en gång i månaden. Där bjuds de på föreläsningar och olika workshops i hur man bland annat kan styla sina kläder, laga det som är trasigt och fördjupa sig i materialkunskap.

Deltagarna kommer att få hjälp av stylister för att kombinera sina kläder på sätt som de förut kanske inte har tänkt på. De kommer också att digitalt koppla upp sina plagg med RFID-taggar och på så sätt via en app bland annat se hur kläderna används och i vilken utsträckning.

Deltagarna delar löpande med sig av sina erfarenheter via sin egna instagramkonton och på F/act Movements instagram.

F/act Movement är ett samarbete mellan Re:Textile som tillhör Science Park Borås på Högskolan i Borås, Göteborgsregionen och Swedish Fashion Council.

F/act Movements webb kan du läsa mer om projektet och F/activisterna.