Skip to content

Ny testmiljö på hjul

Ny testmiljö på hjul

Det började som ett förslag under ett panelsamtal under Almedalsveckan. Ett halvår senare är det verklighet. Under Almedalen 2018 höll Högskolan i Borås och Smart Textiles ett seminarium tillsammans med Västsvenska handelskammaren och Borås Stad med temat ”En bil av textil, när är det möjligt?”.

I samtalet på seminariet konstaterade en av paneldeltagarna, Lars Stenqvist, Chief Technology Officer på Volvo Group:
– Jag tror vi ska göra en lastbilshytt som vi skickar till Borås och så ska vi utmana era specialister på den – vad kan ni göra?

Från ord till handling
Och nu står den mycket riktigt där. Volvohytten, som placerats i Do-tank Center på Science Park Borås, är ett samarbete mellan Smart Textiles, Textilhögskolan och Volvo Group Trucks Technology. Tanken är att hytten ska användas av studenterna i olika arbeten för att se hur de kan utveckla hytten gällande hållbarhet och hur man kan underlätta vardagen för föraren.

Anders Nordén, Vice President Cab Technology från Volvo Group Trucks Technology och Mats Tinnsten, rektor för Högskolan i Borås, avtäckte hytten i Do-tank Center.

– Förhoppningen från Smart Textiles sida är att resultatet av samarbetet ska leda till forskningsprojekt inom högskolan för fortsatt utveckling av smarta textiler tillsammans med Volvo Group Trucks Technology, säger projektledare Marie Widén.