Skip to content

Svensk ull på nytt sätt

Svensk ull på nytt sätt

Stora delar av den svenska fårullen används inte. Istället importeras ull från andra delar av världen. Vi är övertygade om att svensk ull kan tas tillvara och att produkter tillverkade av svensk ull kan utvecklas – om vi samarbetar.

Den 11 april bjuder Smart Textiles och RISE in till en workshop i Do-tank Center i Borås där deltagarna tillsammans ska jobba fram nya innovativa idéer kring framtida ullprojekt.

Dagen kommer att highlightas av tre talare med olika ingångar på ämnet, bland annat Claudia Dillmann som är Ull- och skinnansvarig i Svenska Fåravelsförbundet. Från klädföretaget Filippa K kommer Jodi Everding. Hon jobbar som materialchef på företaget och brinner för att utveckla värdekedjan kring hållbara material. Richard Scott är forskare på RISE och jobbar bland annat med utredningar av orsaker till dålig vidhäftning, missfärgning, lukt eller andra problem där man misstänker att det kemiska innehållet ställt till det.