Wundies

Wundies lanserar nyhet för dig med större läckage!

Efter succén med Wundies inkontinenstrosor för kvinnor med ansträngnings-inkontinens så utökar Smart Textiles samarbetspartner Wundies AB sortimentet med fler produkter. 

– Vi har under hela resan fått förfrågningar om en trosa som tar större läckage och nu kan vi äntligen presentera den, säger Lotta Williams, VD för Wundies AB. Wundies första revolutionerande trosa tar 30 ml läckage och den nya modellen håller hela 80 ml läckage. En väsentlig skillnad för den som lider av urininkontinens i högre grad och en möjlighet att hjälpa ännu fler kvinnor att få en enklare vardag och högre livskvalitet. Materialvalen är desamma; dry-feeling velour mot brukarens mest intima delar, den tunna superabsorbenten som håller 40 ggr sin egen vikt, det hydrofobiska materialet som kapslar in vätskan men ändå andas, Wundies unika lösning med barriärren som garanterar mot läckage samt anti odör-behandling. Modellerna som lanseras först är Midi och Maxi, både Active och Lace. I svart eller beige.

Wundies säljs idag hos flera olika apotek samt andra återförsäljare och har kraftigt ökat sin omsättning under årets första sex månader. Under hösten 2016 startar Wundies upp sin nya roll som leverantör till Hallands läns landsting.

– Vi är ett företag med stor omsorg om kunden. Vi har aldrig tummat på varken våra kvaliteter eller krav och vi värnar om att leva upp till de mål som vi satt. Vår produkt är modern, diskret och den håller vad den lovar. Den är dessutom skön att bära och ger sin användare en känsla av att både få känna sig attraktivt klädd under likväl som den ger trygghet från situationer med pinsamma läckage. Tvättbara produkter som återanvänds ligger rätt i tiden ur alla perspektiv, både miljö och kostnadsmässigt. Att dessutom få känna sig snygg är en klar bonus.

Vår nya modell är framtagen med samma högkvalitativa material som den befintliga trosan och funktionen bygger på samma principer. Gefa Technical har bidragit med sin expertis i framtagning och utveckling och är fortsatt ensam leverantör av Wundies produkter. Deras kvalitets-certifieringar och konstanta strävan på felfria leveranser är viktiga för vårt varumärke och vi har ett samarbete vi är mycket stolta över, säger Lotta Williams.

Nytt eftertraktat mönsterskydd

Wundies har, parallellt med sin dagliga verksamhet, arbetat metodiskt med bolagets långsiktiga strategi och har under våren fokuserat på att skapa värden som höjer och förstärker varumärkets position. Konkret innebär det att vi fullföljt registrering av varumärket i både EU och USA och nu också fått klart med det efterlängtade mönsterskyddet vi planerat för. En trygghet för både bolaget och våra samarbetspartners men också värdefull investering inför framtiden.

Smart Textiles var bidragsgivare som trodde på idén men framförallt någon att ha en intressant och kunnig dialog med i projektets start. Vi har därefter haft fantastisk support genom Inkubatorn i Borås som med bred kompetens möjliggör professionell affärsutveckling. I detta fallet har deras samarbetspartner AWA-patent bistått med all nödvändig dokumentation. Att samarbeta med etablerade experter gör allt så mycket enklare. Resultatet blir alltid bra. Sedan starten har vi haft GEFA Technical som säker producent och vi har tillsammans fortsatt med lyckad produktutveckling. Inom kort lanserar vi en ny spännande produkt som ytterligare kommer befästa vår position inom segmentet. Nu går vi vidare och etablerar Wundies hos fler återförsäljare och tittar även utanför Sveriges gränser, avslutar Lotta Williams.