Den internationella konferensen Next Textile ska åter göra Borås till den naturliga mötesplatsen för företag och organisationer som samarbetar med textilbranschen. Den 24-25 maj samlas branschfolk från hela världen för att träffas, diskutera och utöka sina nätverk.

2010-03-02_next_textileDet är Borås stad som tillsammans med bl.a. Smart Textiles och Textilhögskolan som vill återuppliva den gamla traditionen med Borås som mötesplats. Till sin hjälp har de strategibyrån FutureLab som har lång erfarenhet när det kommer till att arrangera mötesforum. De ligger bakom de framgångrika “FutureDesignDays”.
– Vi har de senaste tio åren haft ett möteskoncept där vi korsbefruktar branscher som annars inte skulle ha träffats, säger Christian Alçenius VD för FutureLab.

– Vi “lånar ut” vårt beprövade koncept och vårt nätverk till Borås stads Next Textile-konferens och vi hjälper Borås att bygga upp en egen långsiktig plattform kring sitt egna konferenskoncept.

Konferensens två dagar är fullspäckade med seminarier, företagsbesök, prisutdelning och matchmaking.

Nya möjligheter till affärer

2010-03-02_next_textile_christian_alceniusFörra året hölls konferensen “Next Textile” för första gången på prov. Försöket blev så pass lyckat att delegationen från Australien som deltog meddelade redan då att de planerade att återkomma 2010. 
– När man tar saker och idéer från olika världar och ger dem möjlighet att interagera, uppträder nya möjligheter till affärer, menar Christian Alçenius och tror att idéer från Borås kan växa sig stora i länder som Australien.

Han är därför i full gång med att föra dialoger med andra länder som kan komma att delta i konferensdagarna. 
– Många är väldigt intresserade och just nu diskuterar jag med aktörer i bl.a. Polen och Brasilien. Borås stad har även en delegation från Bangladesh samt deltagare från flera andra länder på gång.

 _______________________________________________________________________________________________

Detta är den första artikeln om Next Textile. Under våren, fram till konferensens start kommer det fler artiklar där vi reder ut frågor som “Vad innebär matchmaking”, “vad menas med temat “Rethink” m.m. Du kan redan nu få information påwww.nexttextile.se