showroom1

Smart Textiles Showroom

Smart Textiles Showroom är en plats för möten och kunskap. Här finns olika textila material- och varuprover framtagna inom Smart Textiles olika projekt, samt från Textilhögskolans maskinparker och andra intressanta material inköpta från externa tillverkare.

Bara under de första två åren har över 14 000 besökare upplevt Smart Textiles Showroom där både innehållet och atmosfären signalerar ren science fiction. Men det som vi­sas är forskning i framkant bestående av högst verkliga textila prototyper, materialprover och produkter på mark­naden som tagits fram inom Smart Textiles.

Här görs forskning och prototyper tillgängliga samt visas upp på ett helt nytt och banbrytande sätt, både för att inspirera och visa vägen. Det är en naturlig mötesplats för företag, innovatörer, forskare och allmänhet som kan hämta inspiration, idéer eller bara förundras.

En nyhet är mörkrummet med lysande textilier av vävd och flätad fiberoptik – ett exempel på när gränsen mellan textil och teknik flyter samman och vidgar begreppet om vad textil faktiskt kan vara.

Det finns även lic- och doktorsavhandlingar och magasin så som Collezione Uomo, WeAr Magazine, Close Up Interior och Future Materials att bläddra igenom i den mysiga loungen.

Tillfälliga utställningar och workshops är också något Smart Textiles Showroom finns till för. Kort sagt ska Smart Textiles Showroom inte bara fungera som utställningslokal, vi vill också att detta ska vara en plats för nytänkande, inspiration och kreativitet.

 

Vi som arbetar i Smart Textiles Showroom

I Smart Textiles Showroom finns Anna Berglund och Linda Nydén under öppettiderna onsdag-torsdag 12.00-15.00.


Anna och Linda ger dig gärna en guidad tur i Smart Textiles Showroom.

 • Öppettider i Smart Textiles Showroom: Onsdagar och Torsdagar 12:00-15:00.

  Opening hours in Smart Textiles Showroom are Wednesdays and Thursdays 12pm-3pm.

  Onsdagen den 19 september är Smart Textiles Showroom stängt.
  The Smart Textiles Showroom will be closed Wednesday September 19th.

 • Externa besök bokas via smarttextiles@hb.se minst två veckor i förväg

  Book external visits through smarttextiles@hb.se at least two weeks in advance
 • Hitta hit / Find us

  Besöksadress / Visiting address:
  Textile Fashion Center
  Skaraborgsvägen 3A, Borås
  Våning/Floor 2

  >>> Google maps