2010-03-31_program_next_textileProgrammet för Next Textile Borås 2010 är komplett. Den 24 och 25 maj gästas Borås av ett unikt sällskap visionärer och entreprenörer – alla betydande namn inom den internationella textilindustrin. Några av de mest namnkunniga är generaldirektören för franska Union des Industries Textiles, Emmanuelle Butaud-Stubbs, Albin Kälin från EPEA – företaget bakom designparadigmet Cradle to Cradle, Lutz Walter från Euratex, branschorganisation för den europeiska textil- och konfektionsindustrin samt Detlef Fischer från schweiziska Bluesign Technologies.

 
– Årets upplaga av Next Textile Borås går under temat Rethink och är det något som våra inbjuda gäster har lyckats med så är det just att utmana konventioner, tänka nytt och förändra saker till det bättre. Jag är oerhört glad över årets startfält och att vi lyckats få hit så många tunga branschnamn. Det är sannerligen inte ofta man har chansen att uppleva personer som Lutz Walter och Emmanuelle Butaud-Stubbs live på en svensk scen, så hugg en biljett medan det finns”, säger Susanne Edström, från Borås Stads samarbetspartner Smart Textiles.

Konferens i två delar

Konferensen under Next Textile Borås arrangeras i samarbete med FutureDesignDays och är uppdelad i två block. FutureDesignDays Conference hålls den 24-25 maj och är ett seminarium där interaktivitet och den efterföljande paneldebatten är viktiga inslag. Dagen avslutas med prisceremoni för Fiberrik och fortsätter med mingel och festligheter. FutureDesignDays Breakout Sessions arrangeras den 25 maj och är sittningar i mindre grupper, men med mer utrymme för fördjupningar och diskussioner.

– Jag tycker att vi har lyckats hitta en bra mix för båda formaten. Första dagen lyssnar man förmodligen mest och tar in information – dag två har hjärnan fått smälta alla intryck och man kan ta mer aktiv del och börja ställa frågor till dem som står på scen. Det kan ju lika gärna vara någon i publiken som har något affärsnyttigt att erbjuda talarna”, säger Christian Alçenius, från FutureDesignDays.

Talare – Next Textile Borås 24-25/5 2010

MÅNDAG 24/5

 • FutureDesignDays Conference – Keynote:
  Emmanuelle Butaud-Stubbs Director General, UIT – Union des Industries Textiles, France
 • Detlef Fischer Vice president, Bluesign Technology, Switzerland
 • Albin Kälin CEO, EPEA Switzerland
 • Orren Shalit VD, SIT Scandinavia, Sweden

TISDAG 25/5

 • FutureDesignDays Conference – Keynote:
  Lutz Walter Head of R&D, EURATEX – The European Apparel and Textile Confederation
 • FutureDesignDays Breakout Sessions:
 • Emmanuelle Butaud-Stubbs Director General, UIT – Union des Industries Textiles, France
 • Detlef Fischer Vice president, Bluesign Technology, Switzerland
 • Albin Kälin CEO, EPEA Switzerland
 • Orren Shalit VD, SIT Scandinavia, Sweden
 • Mohammad Taherzadeh Högskolan i Borås
 • Smart Textiles Design Lab, Smart Textiles Borås

Med reservation för ändringar i programmet.

Missa inte att anmäla dig till Next Textile Borås 24-25 maj. Anmäl dig här.

____________________________________________________________________________________________

Detta är den tredje artikeln om Next Textile. Under våren, fram till konferensens start kommer det fler artiklar där du får veta allt som behövs veta inför konferensen. Du kan också läsa mer på www.nexttextile.se