abinitioTekniska textilier från hela världen

Techtextil är den ledande internationella mässan för teknisk textil och nonwowens. Den totala globala marknaden för framtidens textil, teknisk textil visas upp på detta, för industrin, mycket viktiga forum. Här fanns nya material, produkter och innovativa koncept när det var dags för årets upplaga i mitten av juni.

Intresset för Sverige och Smart Textiles är stort. Även i år hade Smart Textiles tillsammans med Swerea och TEKOorganiserat en Sweden-monter för de företag som ville samordna sig och skapa synergier. Det blev ett mycket lyckat arrangemang med stort engagemang och energi från alla deltagande företag och även från alla besökare.

De företag som nappade på arrangemanget var Aqwool AB,Jirotex ABAbinitio (se bild till höger) samt FOV Fabrics AB. Montern var mycket välbesökt, både med förbokade möten där FOV slog rekordet samt med spontana besökare. Arrangörerna Swerea, TEKO och Smart Textiles fick stor respons och många frågor kring forskning och utveckling av framtidens textilier. På plats fanns personal från Textilhögskolan i Borås i form av forskare samt administrativ personal, Swereas forskare Anders Bergner mfl . Även TEKOs ledning fanns på plats. Espira hade inkubatorcoachen Marie Richardsson som stöttade företagen samt lärde med om den textila världen och dess värden.

Mässan i bilder

acqwools_monter
Smart Textiles hade en monter tillsammans med Acqwool (ovan), SwereaIVF, TEKO, Abinitio, Jirotex och FOV. Samtliga företag är framstående inom tekniska textilier.

teko_mingel2
TEKO Sveriges textil- och modeföretag bjöd in till mingel med champagne och jordgubbar i Sveriges monter.

beskare
Från vänster: Helga Aiff, abinitio AB och Marie Richardsson, Espira är glada att få vara på plats i Frankfurt. Jarl Gustafsson, Jirotex grejar med tekniken. Patrik Axelsson, Gefa i Tranemo och Mats Svenbe, TST Sweden kläcker goda idéer tillsammans.


Urban Olsson från Svensk Konstsilke var också på plats.


Många kontakter knöts i FOVs monter genom förbokade möten, såväl som spontana besök.