Många var nyfikna när Smart Textiles och MedTech West arrangerade seminariet ”Medicinska tillämpningar av smarta textilier” den 13 mars.
– Dagen blev framgångsrik och vi har fått mycket positiv feedback som kan hjälpa oss när vi nu bygger upp Kompetenscentrum Medicin & Hälsa, säger Lena-Marie Jensen, koordinator vid Smart Textiles.

Ett 70-tal personer från textilbranschen och hälsa- och sjukvårdsområdet deltog i seminariet.
– Vi behöver ständigt hitta nya möjligheter att förbättra sjukvården utan att behöva öka resurserna, säger Sahlgrenska universitetssjukhusets direktör Jan Eriksson inledningsvis om varför det nya området är viktigt och menade att det bara är fantasin som sätter gränser.

Därefter följde kortare presentationer av forskare och andra personer i framkant inom smarta medicinska textilier. För ytterligare inspiration fick även deltagarna en rundtur i Textilhögskolans maskinparker samt själva konstruera en textil med elektriska komponenter.

Seminariet var inledningen av uppbyggnaden av Kompetenscentrum Medicin & Hälsa, vilket ska drivas av Smart Textiles och MedTech West. 
– Målet är att vi ska sammanföra två olika branscher för att skapa synergier. Aktiviteter som detta är ett bra sätt att mötas, säger Lena-Marie Jensen

Repris till hösten

Redan nu planeras det för nästa aktivitet eftersom intresset var så stort inför seminariet. 
– Platserna var slut flera veckor innan seminariet så vi planerar för en repris. I höst kommer ett nytt tillfälle för de som inte fick plats den här gången, säger Lena-Marie Jensen.

Klicka på bilden nedan för att se fler bilder från dagen

(bildspelet fungerar inte med Internet Explorer)

thumb_1