invigning

Smart Textiles + Textilmuseet = Textil Kraft

Smart Textiles visar textila innovationer på Textilmuseets nya basutställning ”Textil Kraft” och var även med och invigde utställningen med en originell spelning på en textil bordsduk.

Textil Kraft är en permanent basutställning om den lokala utvecklingen av textilindustrin i Borås och Sjuhäradsregionen. Utställningen tar sin början i industrialismen och ett avslut i nutid och kretsar kring teknik och uppfinningar men också sådant som arbetsliv, livsvillkor och konsumtion i massproduktionsländerna idag. I utställningen visar Smart Textiles framtidens textila innovationer i form av prototyper som ger en helt ny syn på vad textil kan användas till. Under helgens invigning hölls en spelning på den spelande bordsduken och nyfikna besökare fick chans att provspela.

Missa inte heller doktoranden Linnea Nilssons 3D-printade textilier i utställningen ”Svängrummet” på Textilmuseet. Dessa är skapade genom projektet Open Structures med syfte att både utseende och fysiska egenskaper skall kunna ändras när någon annan skissar med materialet.

Välkommen att besöka Textil Kraft och Smart Textiles Showroom för att se fler smarta textilier. Öppettider i showroomet är onsdagar och Torsdagar 12.00 – 15.00.