Lena-Marie JensenFrån och med i höst sker vissa förändringar inom Smart Textiles organisation. Framförallt har en nyrekrytering inom Business Innovation, Company Driven Projects gjorts – Lena- Marie Jensen.

Tidigare arbetade Lena-Marie Jensen på Aspens och nu senast på Borgstena Group AB. Efter 20 år i branschen har hon en gedigen bakgrund från textilindustrin och är dessutom utbildad på Textilhögskolan. 
– Jag är textilekonom i botten och har sedan min examen arbetat mycket med produktutveckling och i olika projekt. Mina senaste arbetsuppgifter var med design account management på Borgstena där jag jobbade mot kunder. Bland många andra uppgifter var en att se till att Borgstena, i första hand, uppfyllde designmålen.

Nu har hon lämnat Borgstena efter 12 år och ska alltså arbeta med företagsprojekt i Smart Textiles. 
– Det ska bli roligt att samverka med företag och högskola för att främja företagsamheten och öka tillväxten i regionen. Att dessutom jobba med smarta textilier gör det extra roligt. Många av projekten vi arbetar med syftar till att göra livet enklare för människor och det känns värdefullt, säger Lena-Marie Jensen avslutningsvis.

Fler förändringar

Övriga förändringar i Smart Textiles organisation är att vi har fått nygammal förstärkning i Mats Nordqvistsom arbetar med Company Driven Projects tillsammans med Lena-Marie Jensen under en period dåSusanne Nejderås är föräldraledig. Från 1 oktober kommer även Josefin Damm att arbeta med Company Driven Projects.

Susanne Edström är från i somras Smart Textiles representant för VGR i det europeiska nätverket CrossTexNet på halvtid. Susanne kommer att arbeta med internationaliserings- och innovationsfrågor för Smart Textiles bland annat genom projektet Entreprenuers driven innovation.

Tina Ahlström, administrativ koordinator inom Smart Textiles, arbetar från sommaren mer med Smart Textiles än tidigare, 80% mot tidigare 50%. Övrig tid är Tina Ahlström forskningssekreterare på Textilhögskolan, Högskolan i Borås.

Therese Rosenblad är informatör/webbredaktör, hennes tid delas mellan Smart Textiles (40%) och Textilhögskolan, Högskolan i Borås (60%).

Anna Valtersson är koordinator inom Prototype Factory och arbetar med Textila Materialbiblioteket samt uppbyggandet av “Provningslabbet”.