christoffer-lindhe5b2

Föreläsning med Christoffer Lindhe – att lyckas efter olycka

Torsdagen den 10 november bjuder Smart Textiles och Textile Fashion Center in till en inspirerande föreläsning med Christoffer Lindhe, Paralympicsvinnare och grundare av protesföretaget Lindhe Xtend.

Missa inte chansen att lyssna till Christoffer, vars liv, efter en tågolycka, förändrades på bara en sekund. I olyckan förlorade han båda benen och en arm. Från att ha varit en 17 årig elitidrottare blev han tvungen att lära sig allt på nytt. Vardagssysslor var helt plötsligt en utmaning! Eftersom de proteser som fanns inte uppfyllde Christoffers krav på att kunna användas till en aktiv livsstil startade han sitt eget företag – Linde Xtend. Tillsammans med Smart Textiles, som arbetar med att skapa framtidens textila innovationer, Textilhögskolan, Södra Älvsborgs Sjukhus och Swerea IVF initierades ett projekt med målet att skapa en bättre, mer flexibel fotprotes som ska revolutionera hela protesbranschen!

Målinriktad envishet har lett Christoffer till två fjärdeplatser i Paralympics, utmärkelse under ”Svenska Hjältar-galan” inom kategorin ”kämpe” med motiveringen ”Han är beviset för att man aldrig ska ge upp”, Sportspegelns Pris på Idrottsgalan 2009 samt till starten av det egna företaget.

Välkommen till en inspirerande föreläsning utöver det vanliga och beviset för att inget är omöjligt!

När: 10 november 17:00-18:00

Plats: Viskan, Textile Fashion Center

Anmäl dig här

« Tillbaka till kalendariet