Romanian Design Week 2018

Den 24-25 maj var Lena-Marie Jensen, projektkoordinator på Smart Textiles, inbjuden av Sveriges ambassad i Rumänien att delta i Romanian Design Week 2018 i Bukarest.

 

Lena-Marie var en av deltagarna i ett panelsamtal där det diskuterades vilka som är de största utmaningarna när det kommer till hållbart mode, och hur branschen arbetar för att utveckla nya tekniker och tankesätt för att möta medvetna konsumenters förväntningar. Övriga deltagare i panelen var Agnieszka Knera, hållbarhetschef Öst på H&M och Silvia Cristescu från Glamour Magazine Rumänien. Modererade samtalet gjorde modebloggaren och influencern Ana Morodan.

Panelsamtalet hölls på THE Institute, ett ekosystem för kreativa branscher i Rumänien, där Sveriges ambassad också hade en utställning kring svensk design. Intresset för panelsamtalet var stort och frågorna kring temat var många. THE Institute arbetar med att föra samman designers, entreprenörer och intressenter med syftet att bygga en stark infrastruktur för och utveckla kreativa branscher i Rumänien.

 

 

Föreläsning om hållbar textil

Lena-Marie var också inbjuden av Sveriges ambassad och Svenska institutet att hålla en föreläsning kring ämnet hållbar textil. Lena-Marie talade bland annat om Smart Textiles verksamhet och Business Innovation, pappersklänningen från BioInnovationsprojektet ENTIS (Etablera närodlad textil i Sverige) och hur vi arbetar med de globala hållbarhetsmålen. Intresset för föreläsningen var stort och lokalen var fullsatt. Publiken visade ett stort intresse för Smart Textiles och ställde många intressanta frågor.

Lena-Maries medverkan på Romanian Design Week har blivit omskriven och hennes medverkan hyllad.

 

Text: Lisa Dohlnér Lundwall
Foto: Roald Aron

______________________

Bild 1: Lena-Marie Jensen, Smart Textiles
Bild 2: Ana Morodan, modebloggare och influencer, Silvia Cristescu, Glamour Magazine Rumänien, Agnieszka Knera, hållbarhetschef Öst på H&M och Lena-Marie Jensen, Smart Textiles.