Friday, 16 October 2009 09:56
2009-10-16_saloon_huvudbildNanofibrer, elektrospinning och medicinska textilier stod i fokus under workshopen “Smart Textiles Saloon” i Ghent, Belgien den 25 september. Masterstudenterna Jeannine Han och Marjan Kooroshnia var på plats för att se demonstrationer och prototyper av nya spännande innovationer inom det belgiska Smart Textiles fältet.

 

Workshopen Smart Textiles Saloon anordnades av University of Ghents designinstitution. Under workshopen var forskare på plats för att presentera och demonstrera de senaste prototyperna och innovationer inom Smart Textiles fältet. Besökarna fick även chansen att göra sina egna smarta textilier.

Läs masterstudenternas reflektioner från workshopen.

Nya innovationer

Riccardo Marchesi, elektronikingenjör introducerade en prototyp av ett tryckaktiverat elektrosjälvlysande material. Det stickade materialet reagerar när materialets yta utsätts för ett tryck, påverkas de elektrosjälvlysande trådarna och avger ljus. Se film om hur det går till här (extern länk)

Berit Greinke, har exprimenterat med hörselsinnet genom textilier och designade ytor. I projektet har hon lycktas överätta mönster till ljud, beroende på hur ljuset har reflekterats på materialets yta. Mer information och en film om hennes projekt hittar du här. (extern länk).