PressCise AB vinnare av jwc awards i kategorin mest innovativa produkt

Fredagen den tredje mars gick finalen av Journal of Wound Care Awards av stapeln i London, en tävling som boostar och lyfter fram det hårda arbete som görs inom sårvårdsbehandling. Smart Textiles samarbetspartners PressCise AB kammade hem segern i kategorin mest innovativa produkt.

Journal of Wound Care Awards (JWC Awards), som arrangerades för femte gången i år utav Journal of Wound Care, erkänner innovatörer från hela världen som visar spetskompetens inom sårvård. Smart Textiles samarbetspartners PressCise AB vann i kategorin ”mest innovativa produkt” med sin kompressionsprodukt Lundatex® system, en kompressionsprodukt bestående av två delar; ett elastiskt bandage som levererar ett precist vilotryck oberoende av vem som applicerar eller storleken på benet samt kardborrelappar som appliceras på bandaget och bildar ett stelt skal som förhöjer arbetstrycket. Kategorin var öppen för alla nya tekniker, allt från sårmätning till undertryck, med ett kriterium: att tekniken måste vara tillgänglig i minst tre länder över hela världen. Att PressCise kammade hem förstapriset visar på att deras teknik för att behandla patienter med venösa bensjukdomar är unik och har stor nytta för patienter. Baserat på forskning och ett tvärvetenskapligt samarbete mellan kärlkirurgi, matematik och teknisk textil, utvecklar och säljer PressCise sina innovativa kompressionsprodukter för sjukvården och sportapplikationer.

Hur känns det att ha vunnit Journal of Wound Care Awards och vad betyder det?

– Det känns fantastiskt! Det är verkligen en ära och en bekräftelse på att vi gör någonting rätt och hjälper patienter på ett innovativt sätt. Det ger ett kvitto för att fortsätta framåt och sporrar vårt arbete med att få ut produkten på en bredare marknad, säger Katarina Lindström, produkt- och kvalitetschef på PressCise AB.

PressCise är även nominerade i den branschledande tävlingen Future Textiles Awards i kategorin bästa produkt inom medicinsk textil.

Stort grattis önskar vi PressCise!