Per-Olof Hygren till styrgruppsordförandeposten

Smart Textiles presenterar stolt Per-Olof Hygren – som från och med årsskiftet tillträder som ny styrgruppsordförande för Smart Textiles. Med en gedigen erfarenhet, lokal förankring och en kristallklar koppling till textilbranschen är han rätt person för uppdraget.

Fem frågor med Per-Olof Hygren följer nedan.

Vem är du?
– Jag är 64 år och har hunnit med en hel del i mitt liv. Just nu arbetar jag på styrelsenivå i ett flertal TEKO-företag, men innan dess har jag bland annat varit VD på Fristads (numera Kwintet) i närmare två decennier.

Hur reagerade du när du blev tillfrågad att bli Smart Textiles nya styrgruppsordförande? 
– Jag måste säga att jag blev överraskad! Uppdraget är mycket intressant och utvecklande.

Varför tror du att just du blev tillfrågad? 
– Det beror nog på min breda och mångåriga erfarenhet i branschen. Och att jag är boråsare, mina kontakter kan komma väl till pass i ett sådant här sammanhang.

Hur kommer din kunskap och erfarenhet påverka Smart Textiles position i framtiden? 
– Inte en helt lätt fråga att svara på. Men jag vill fokusera tydligt på det kommersiella i projekten med målsättningen att nå en bredare målgrupp.

Vilken utvecklingspotential ser du för Smart Textiles? 
– Ser en mycket stor potential i en för Skandinavien unik och kreativ miljö.

Text: Rebecca Lindholm