Nordic Fabric Fair i Textile Fashion Center 26 – 27 februari

Nordic Fabric Fair är Nordens största mötesplats för designers och inköpare när det gäller textila produkter, tillbehör och tjänster. Här presenteras de senaste kollektionerna från ledande leverantörer i branschen. Som besökare får du ta del av hundratals tygkollektioner och viktiga tillbehör, så som labels, spets, band, knappar, dragkedjor och foder.

I år äger arrangemanget för första gången rum i Textile Fashion Center Borås. Smart Textiles är inte med som utställare i årets upplaga men hade det gyllende tillfället att ändå få visa upp en monter på dryga 140 kvadratmeter. Textile Showroom, vägg i vägg med mässhallen, håller som vanligt öppet tisdag till torsdag mellan klockan 10:00 och 15:00. 

Nedan följer några bilder från onsdagen 26 februari:

 

Nordic-2

Tyger som rest ända från Italien fanns på plats i Textile Fashion Center.

 

Nordic-1  
Pernilla Harrysson från FOV Fabrics var på mässan för att isa upp sig och skapa affärer. “Många kunder finns ju här” sa hon glatt. 

 

Nordic-3
En vacker färgpalett, sådana fanns det fler av. 

 

Nordic-4
Maria Svanehed, PROTEKO och Lotta Ahlvar, Svenska moderådet höll en uppskattad föreläsning om hållbar produktion. Efteråt besökte de Textile Showroom. 

 

Nordic-5
Boråsföretaget MG-Leather pratar med nyfikna besökare. “Själva byggnaden är fantastisk, helt outstanding! Det är så härligt att Boråsarna börjar bli stolta över sitt textila arv igen” sa Edna Sjöberg, till vänster bakom bordet. 

 

Nordic-7
Anna Valtersson från Smart Textiles kände på olika kvaliteter. 

 

Nordic-9
Mässhallen i Marketplace Arena innan mässan drog i gång på allvar. 

 

Nordic-10
Inspiration till tusen. Åk till Borås om du vill veta vad som händer på den textila fronten. Du har imorgon på dig också. 

 

Text och bild: Rebecca Lindholm