Pjama modevisn 141023 nyhet

Modevisning med Smart Textiles

En dräkt som gör personer med spasmer mer rörliga eller världens första plagg av återvunnen bomull. På Smart Textiles modevisning är det funktionen som är i fokus.

I samband med stipendieutdelningen under Högskolans nya högtid  “Days of knowledge” passade Smart Textiles på att visa några resultat av  forskningen som pågår inom verksamheten i form av en annorlunda modevisning.

Nu finns hela visningen på webben – för dig som inte var där eller som vill se den igen! Det blev en fartfylld final när Smart Textiles drog igång modeshowen. Med Lotta Ahlvar som konferencier fick publiken se klänningar som byter färg med hjälp av kyla, bröllopsklänning för rymdturism och bekväma strålskyddskläder för sjukvården. Kvällens högsta applåder fick de båda barnen som visade Pjama – en pyjamasbyxa för barn med sängvätningsproblem.

Bakom Days of knowledge står Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Swedbank Sjuhärad som anordnar en dag fylld av föreläsningar och tävlingar för studenter. Under kvällens middag delades stipender ut till olika forskningsprojekt inom högskolan och  Smart Textiles fick avsluta evenemanget på catwalken.

Se hela modevisningen här

Text och bild: Angelica Därnlöf