Kläder av metalliska material ska kunna bäras av många

Naim Josefi besöker Smart Textiles och Textilhögskolan Borås

Designer Naim Josefi besökte i veckan Smart Textiles och Textilhögskolans labbmiljöer som startskott i projektet Mineral Elements.

 

Syftet med projektet är att ta konceptet med innovativa material i mode av och för metallindustrin ett steg till, där en sammanhållen leverantörskedja bildas från materialproduktion via utformning och konfektion för att ta fram kollektioner redo att introduceras på marknaden.

Projektet är en fortsättning på tidigare arbete med mode som bärare av positiva budskap kring metaller och metallindustrin, men nu med målet att ta fram kläder som faktiskt kan bäras av en bred skara användare
och som kan produceras industriellt. Ett annat syfte med projektet är att visa vilka kreativa möjligheter som metallindustrin erbjuder, för att öka industrins attraktivitet.

Mineral Elements är ett samarbete mellan Smart Textiles, Textilhögskolan vid Högskolan i Borås, Jernkontoret, Sandvik, Umbilical Design och designern Naim Josefi. Smart Textiles koordinerar projektet som är finansierat av Vinnova.

Läs mer om Mineral Elements