Lyckad lunchträff föder nya idéer

Fredagen den 29 november gick Smart Textiles första lunchträff ”Smart Brunch” av stapeln i Textile Showroom. Susanne Nejderås, ansvarig chef för Smart Textiles, funderar redan på hur konceptet kan utvecklas vidare.
– I förlängningen kan man också tänka sig andra former för utbyte av företagsidéer och matchmaking.

Runt tjugo gäster, från företag som på ett eller annat sätt varit inblandade i Smart Textiles-projekt, kom till Textile Showroom för att luncha, knyta kontakter och lyssna på minipresentationer av företagaren Torbjörn Gärdenfors och professorn Torbjörn Lundh.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd. Och det var roligt att många stannade kvar så länge, det är ett tecken på att det var uppskattat, säger Susanne Nejderås.

Mötas halvvägs

Tanken med Smart Brunch är att det ska vara ett avslappnat forum där företag kan låta sig inspireras av lyckosamma projektresultat och utbyta tankar. Träffarna kommer äga rum en gång i månaden, men eftersom julen står inför dörren blir nästa den 31 januari.

– Då är målsättningen att vi har en forskare från högskolan som föreläser. I förlängningen kan man också tänka sig andra former för utbyte av företagsidéer och matchmaking.

På det hela taget var det en lyckad lunchträff, det kunde flera skriva under på. Lasse Svensson, VD för Nordiska Etikettbolaget, var nöjd.

– För det första är det intressant ur ett säljperspektiv då vi gärna vill knyta kontakt med företag som kan behöva våra tjänster. För det andra så är det intressant att få idéer av andra eftersom vi själva utvecklar produkter, säger han och avslutar:

– Jag kommer jättegärna igen om jag får?

 Lyckad lunchträff föder nya idéer 1

 

Torbjörn Gärdenfors berättar om Pjama – pyjamasbyxan för sängvätare som blivit en lyckad produkt ute på marknaden.

 

 

 

 

Lyckad lunchträff föder nya idéer 3

 

  

 

Lyckad lunchträff föder nya idéer 2Torbjörn Lundh får nyfikna frågor efter att han har beskrivit sitt senaste projekt. PressCise är bandaget som alltid lindas med rätt tryck.

 

 

 

 

Smart Brunch är en lättsam nätverksträff med lunchmacka, mingel och minipresentationer från företag och forskare som varit eller är inblandade i Smart Textiles projekt.

 

 

 

Text: Rebecca Lindholm