2011-03-24_prins_danielNär nya Idrottshögskolan i Göteborg invigdes på Skånegatan den 16 mars fanns Smart Textiles på plats tillsammans med MedTech West och Imego AB. Inbjudna gäster erbjöds seminarier, rundvandringar i det nya prestations- och testscentret såväl som uppträdanden av dansare och gymnaster. Särskilt inbjuden var H.K. H prins Daniel. 

Idrottshögskolan vid Göteborgs universitet har tidigare funnits på olika platser i Göteborg men fick nu en samlad lokal mitt bland de stora arenorna på Skånegatan. Med närhet till Scandinavium, Valhallabadet och Ullevi innebär de nya lokalerna också tillgång till de nyuppbyggda test- och forskningsrum för rörelsestudier m.m.

2011-03-24_fernando_forklararSom en del av invigningen bjöds olika företag och organisationer in. Smart Textiles fanns på plats, tillsammans med MedTech West och institutet Imego för att presentera pågående forskning inom framtidens textil, hälsa och idrott.

Avslutning på själva invigningsceremonin utfördes av H.K. H prins Daniel tillika hertig av Väster Götaland då han klippte bandet och förklarade den nya Idrottshögskolan invigd.

Text och foto: Therese Rosenblad