Kompetenscentrum samlar luftfilterindustrin

I ett samarbete mellan Smart Textiles, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och Swerea IVF ska ett nytt kompetenscentrum byggas upp. Fokus ligger på luftfilter och tanken med kompetenscentrumet är att öka samverkan mellan företagen i regionen. Som uppstart till arbetet hålls den 3 oktober ett kostnadsfritt seminarium för att ta reda på vilka behov som finns bland företagen.

 

2011-06-20_luftfilter_emmaMålet med kompetenscentrumet är att stimulera utveckling och ge företagen en naturlig plattform. 
– Frågeställningarna kring luftfilter är ofta samma oavsett om det gäller ett stort system eller en ansiktsmask och då är det bra för företagen att kunna mötas och byta erfarenheter, säger Emma Holmström som arbetar på SP och är projektledare för Kompetenscentrum Luftfilter.

Med seminariet hoppas de tre organisationerna att företagen ska ta möjligheten att träffa andra i branschen och samtidigt kunna påverka vilka frågor de vill att kompetenscentrumet ska fokusera på. 
– Kompetenscentrumet är beroende av att företagen är intresserade och vill medverka. Det är det vi ska ta reda på under seminariet – vad företagen vill ha hjälp med och vad vi kan bidra med, säger Emma Holmström avslutningsvis.

Fakta

Seminariet om Kompetenscentrum Luftfilter äger rum den 3 oktober kl. 12:00-16:30 på Swerea IVF, Argongatan 30, Mölndal. Anmälan sker via www.smarttextiles.se/luftfiltersem

Vid frågor, kontakta Emma Holmström via tfn: 010-516 50 00 eller e-post: emma.holmstrom@sp.se

Läs mer om Kompetenscentrum Luftfilter på www.smarttextiles.se/kompetenscentrum-luftfilter