Inuheat och PressCise nominerade i Future Textile Awards

Smart Textiles samarbetspartners Inuheat Group AB och PressCise AB är nominerade i den branschledande tävlingen Future Textile Awards. Tävlingen anordnas av World Textile Information Network och erkänner innovationer och prestationer inom teknisk textil världen över.

Den prestigefyllda tävlingen lanserades år 2014 och nytt för i år är att man har ett mer specialiserat fokus på tekniska textilier. Startfältet utgörs av innovatörer, produktutvecklare, materialexperter och designers vars produkter möter hård internationell konkurrens. De nominerade produkterna ses som en indikator på det mest intressanta som sker inom textil innovation i världen. Med tävlingen vill man erkänna det viktiga arbete som utförs inom områdetoch fira det viktiga arbete som görs av de många företag och organisationer som stödjer industrin.

Smart Textiles samarbetspartner Inuheat Group AB har utvecklat en unik plattform bestående av textila komponenter, elektronik och appar som gör det enkelt för klädtillverkare att bygga in värme i sina plagg. Inuheat är nominerade i hela fyra kategorier: bästa produkt inom beklädnadstextilier, bästa produkt inom skyddstextilier, bästa start-upp samt i kategorin för banbrytande samarbeten.

– Det känns väldigt bra med tanke på att vi är ett relativt ungt företag i textilbranschen. Det bedrivs ständigt ny forskning hos de större aktörerna och universiteten på det här området och därför är det extra roligt att vi nått så långt och blivit uppmärksammade internationellt. Anledningen till att vi lyckats är att vi behåller vårt fokus på värmesystemet och utvecklar de bästa värmekomponenterna, medan våra samarbetspartners behåller fokus på kläderna. Tillsammans resulterar våra produkter i de absolut bästa värmeplaggen på marknaden. En annan anledning till att vi kommit ut så snabbt på marknaden är att vi genom flera positiva samarbeten tagit del av kompetens i vårt närområde runt Göteborg. Till exempel har vi arbetat med Smart Textiles och andra välkända globala textilföretag. Det har och ger oss bra uppmärksamhet även på den internationella arenan, säger Rickard Rosendahl, VD på Inuheat Group AB.

Även Smart Textiles samarbetspartner PressCise AB, som har utvecklat ett innovativt kompressionsbandage med väldefinierat tryck för sjukvården, är med och tävlar. De är nominerade i kategorin bästa produkt inom medicinsk textil vilket är ett kvitto på att produkten revolutionerar sjukvården.

– Det känns jättehäftigt och ger ett erkännande på att vi tillverkar vårt bandage på ett innovativt sätt, kommer på innovativa lösningar och att vi jobbar nytänkande i företaget. Vill också ge en eloge till våra samarbetspartners; Smart Textiles och vår produktionspartner som vi har ett nära samarbete med. Framåt betyder det att vi får extra medvind i vår lansering på en bredare marknad, både i Sverige och internationellt, säger Katarina Lindström, produkt- och kvalitetschef på PressCise AB.

Finalen kommer att gå av stapeln den 10 maj på The Westin Grand i Frankfurt.  Läs mer här.