Internationell cirkulär utställning till Do-tank Center

 

Reconsider Design är en vandringsutställning om cirkulära företag och metoder som varit framgångsrika i länder runt Östersjönsregionen. Utställningen är en del av det cirkulära EU-projektet EcoDesign Circle som Stiftelsen Svensk Industridesign (SVID) driver. Utställningen som nu är på väg till Sverige har tidigare visats i Finland, Litauen, Polen och Tyskland.

 

Utställningen kommer att invigas i Sverige den 10 oktober i samband med eventet ”Bäst i Sverige på Cirkulära Affärer?” som anordnas av Smart Textiles och Science Park Borås tillsammans med Västra Götalandsregionen. Utställningen Reconsider Design visar hela 30 framgångsrika cirkulära idéer och produkter.

Cirkulär ekonomi handlar om smarta och hållbara lösningar med syftet att minska miljöpåverkan under en produkts livscykel. Idag sätter bland annat kommuner mer press på företag att anpassa sig, samtidigt som även konsumenter blir alltmer medvetna. Exempel på omställning till cirkulär ekonomi är att tänka på hur ens produkter påverkar miljön, designa produkter så att de kan återanvändas, återvinnas eller hyras ut och hitta nya modeller för att ställa om till cirkulära affärsmodeller.

Den 10 oktober bjuder Smart Textiles, Science Pak Borås och Västra Götalandsregionen in till en dag med temat cirkulära affärer. Medverkar under dagen gör bland annat Tobias Jansson, guru inom cirkulär ekonomi, Houdini, IKEA, TEKO med flera. Anmäl dig redan idag!

 

Anmäl dig här.

 

För mer information kontakta:
Heidi Hautajärvi
Projektledare, Science Park Borås
+46 (0)701-89 37 28
heidi.hautajarvi@hb.se

Anna Velander Gisslén
Projektledare & kommunikationsansvarig EcoDesign Circle, SVID Stiftelsen Svensk Industridesign
+46 (0)708 95 65 20
anna.velander-gisslen@svid.se