TPU utställning

Framtidens scenkläder i Smart Textiles Showroom

Smart Textiles Showroom är en plats för nytänkande, inspiration och kreativitet. Här hittar du textila innovationer och prototyper framtagna inom Smart Textiles men även tillfälliga utställningar inom textil och textil produktutveckling. Nu visas utställningen ”Artister i nya textila uttryck” i showroomet. Välkommen in och upplev scenkläder i ny, banbrytande design.

Det är andraårsstudenter från Textilhögskolans program ”Textil Produktutveckling och Entreprenörskap” som tillsammans med utbytesstudenter från hela världen tillverkat dessa nyskapande scenkläder. En av studenterna, Rebecka Jörtsö, som även arbetar i Smart Textiles showroom, hoppas kunna inspirera och skapa nyfikenhet kring möjligheter med textila material.
– Vi är glada att få visa upp några av våra färdiga scenplagg i Smart Textiles Showroom. De är slutprodukter av en kurs med årets tema Artist. Vi hoppas att vi med dessa kan inspirera och skapa nyfikenhet kring möjligheterna som finns inom det textila området, och att tänka ett steg längre, Rebecka Jörtsö, TPU student.

Studenterna har gjort en genomlysning av hur man kan tänka i artisterns klädkoder när man skapar nya textila uttryck. Några studenter har tillverkat kreationer till världsartister som Robyn och Sara Larsson medan andra har valt att hitta på en fiktiv artist.
Välkommen in!  Öppettider är onsdagar och torsdagar 12.00 – 15.00.