Smart Textiles får potentiell spridning i 155 länder

There are no translations available.
 
God klusterverksamhet var temat när den europeiska TV-kanalen Euronews skickade i väg reporter och kameraman till Smart Textiles vid Högskolan i Borås den 23.e januari. Det färdiga filmklippet kommer att visas i 155 länder och översättas till 13 språk.

Arbetet med att internationalisera Smart Textiles och därmed stärka varumärket i andra delar av världen, pågår ständigt.

– Vi har haft en dialog med Euronews i flera månader och vi ser detta som ett bra tillfälle att visa upp Smart Textilers ur ett internationellt perspektiv, säger Susanne Nejderås, verksamhetchef på Smart Textiles.

TST lyfter fram initiativet
Under förmiddagen filmades Textilhögskolans labb och Susanne Nejderås och Nils-Krister Persson från Smart Textiles intervjuades. Några timmar senare var det Jörgen Lillieroth, VD på TST-Sweden som tog över kamerateamet.  

– Vi har haft en lång resa tillsammans med Smart Textiles med många projekt genom åren. Den här filminspelningen med spridning i så många länder känns som grädden på moset, säger Jörgen Lillieroth.

Produktionen var imponerande. Allt som allt spenderade Euronews två dagar i Borås för att producera ett tre minuter långt filmklipp, tajmat och klart in i minsta detalj.  

 

Följ filmningen på Smart Textiles och Textilhögskolan i bilder:

 

Euro News 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Susanne Nejderås berättar om Smart Textiles verksamhet med fokus på vad den genererar regionen i form av nya arbetstillfällen och nya produkter ute på marknaden. 

 

Euro News 3
Kamerateamet filmade i de olika labben på Textilhögskolan. Här i Trikålabbet med skärpan på rundstickningsmaskinen Mayer Relanit 0.8. Den är speciellt avsedd för stumma material som metall och glas och finns bara i fem exemplar i hela världen.

 

 Euro News 6
På bilden studentarbeten i Vävlabbet. Här, precis som i de andra labben på Textilhögskolan, tar Smart Textiles fram prototyper till projekt inom Prototype Factory.

 

 Euro News 7
Studenter väver med optiska fibrer när kameran sveper förbi.

 

 Euro News 8
Nils-Krister Persson, ansvarig forskare på Smart Textiles Technology Lab, blir intervjuad i Textile showroom. Han berättar om samarbetet med skogsindustrin.

 

 Euro-News-1
Jörgen Lillieroth, Susanne Nejderås och Nils-Krister Persson fick svara på frågor om Smart Textiles- initiativet framför kameran. Här ser vi dem mellan tagningarna.

 

Snabbfakta Euronews:

  • Euronews är en europeisk nyhetskanal som sänds i flera olika språkversioner
  • Kanalen startades av de europeiska public service-bolagen den 1 januari 1993
  • Kanalen har sitt huvudkontor i Lyon i Frankrike
  • Enligt kanalens egna uppgifter finns kanalen i 160 miljoner hem
  • Kanalen distribueras inte längre i Sverige