2010-03-26_matchmaking_ellinorAffärer genom speed dating är det nya sättet att hitta framtida samarbetspartners. Det är också en av programpunkterna under konferensen Next Textile i Borås den 24-25 maj.

För dem som deltar under konferensen Next Textile finns möjligheten att göra ett val vid anmälan; matchmaking. De företag som vill delta i matchmakingen listas på hemsidan och utefter den väljer man de företag som verkar intressanta. Det är först till kvar som gäller så man bör önska sina dater så snart man kan.

Projektledaren för matchmakingen Ellinor Bokedal (på bilden) har tagit med sig idén från tiden då hon arbetade i USA. 
– Det är ett resultatinriktat och effektivt sätt att göra affärer. Det finns ett tydligt syfte redan innan mötet och det är bara att börja “göra business” på en gång, säger hon.

Efter lunch den andra dagen är det matchmaking som står på programmet. Det finns möjlighet till 1×4 “dejter”. Varje möte är 30 minuter.  
– Innan konferensen skickar vi ut ett schema över vilka man ska träffa och då kan man göra hemläxan om företagen i förväg. När det under konferensen är dags att gå på sin date får man ett sms som påminner om vem man ska träffa, samt vart man ska befinna sig vid vilken tidpunkt.  

Läs mer om matchmakingen och anmäl dig på www.nexttextile.se

____________________________________________________________________________________________

Detta är den andra artikeln om Next Textile. Under våren, fram till konferensens start kommer det fler artiklar där du får veta allt som behövs veta inför konferensen. Du kan också läsa mer på www.nexttextile.se