Dags att söka till FIBERRIK

2010-02-05_fiberrik_ellinorDet finns fortfarande tid kvar att kamma hem 200 000 kr i tävlingen FIBERRIK. Den 15 mars är sista ansökningsdag för dig som har en textil innovation eller en nyskapande produkt inom tekniska textilier.

Tävlingen FIBERRIK riktar sig såväl mot företag som forskare och privatpersoner. Alla som håller på med något som är nyskapande inom den textila branschen välkomnas att söka. 
– Det kan lika gärna som ett i grunden traditionellt textilföretag vara ett elektronikföretag med en applikation som tar fram tekniska textilier, säger Ellinor Bokedal, projektledare för FIBERRIK. 

Hon tycker att alla ska ta chansen att skicka in ett bidrag, även om man känner sig osäker.  
– Om bidraget inte vinner så kan det ändå vara en av finalisterna. Det innebär att det får värdefull feedback från juryn som består av de främsta inom branschen.

Finalisterna får även delta i den stora internationella konferensen Next Textile som äger rum 24-25 maj i Borås. Konferensen ger stora möjligheter till nätverkande och kontaktskapande med branschfolk från hela världen. FIBERRIK-priset på 200 000 kr delas ut under en festligare middagstillställning i samband med Next Textile. 
– Bättre marknadsföring går inte att få av en ny produkt eller applikation, säger Ellinor Bokedal. Next Textile är en mötesplats för framtidens textilier och genom att få den uppmärksamheten där som FIBERRIK-priset innebär får man automatisk ett erkännande att man har en lovande produkt. 

Ansökan till FIBERRIK görs på www.fiberrik.se. Sista ansökningsdag är den 15 mars 2010.