Matz SandströmMed Smart Textiles kapacitet och resurser ska nya idéer och produkter födas när textilbranschen och byggbranschen samarbetar. Det stod klart under seminariet “Bygg och textil – för framtiden” torsdagen den 27 januari. Det är Sveriges Forskningsinstitut (SP) och Smart Textiles som står bakom arrangemanget.
– Det finns en potentiell marknad för textilier inom byggbranschen, säger Matz Sandström, SP, en av initiativtagarna bakom seminariet.

Under en heldag presenterades pågående och avslutade projekt för representanter från både textil- och byggbranschen (läs mer här om programmet). 
– Vi vill väcka idéer och bygga broar mellan branscherna. Drömmen och förhoppningen är att kontakter etableras idag och att det så småningom startas ett antal projekt, säger Matz Sandström.

Nya idéer

Carl-Johan JohanssonCarl-Johan Johansson är “en gammal byggare” och numera enhetschef för bygg och mekanik på SP. Han ska leda slutdiskussionen för seminariet men har samtidigt varit med under dagen och lyssnat. 
– Det är redan nya idéer som har formats i huvudet. Det händer alltid när två branscher korsbefruktas, säger han och tillägger:

– Byggare är alltid intresserade av att hitta nya funktioner som kan lösa problem så det är klart att branschen är intresserad.

 

 

 

 

2011-02-04_byggtextil_helbild