gron-ungdom

Grön Ungdom, Miljöpartiets ungdomsförbund, på besök i Smart Textiles Showroom.

Idag var Hanna Lidström och Mårten Roslund, språkrör för Grön Ungdom, Miljöpartiets ungdomsförbund tillsammans med Jonathan Lindberg, Mona Hagi och Hanna Bernholdsson från Miljöpartiet Borås, på besök i Smart Textiles Showroom.

De besökte showroomet för att lära sig mer om Smart Textiles verksamhet och om hållbara framtidslöningar inom textilindustrin då textilindustrin har en stor roll inom miljö- och klimatpolitiken. Mats Johansson, ansvarig för Smart Textiles Prototype Factory, presenterade Smart Textiles verksamhet och visade upp forskning och prototyper framtagna inom initiativet.

I Smart Textiles Showroom signalerar atmosfären ren science fiction. Men det som visas är högst verkliga textila prototyper, materialprover och produkter på marknaden. Inom området utvecklas hela tiden nya arbetssätt som skapar nya visioner om vad man kan göra.

– Det jag tar med mig är att hållbarhet måste vara det coolaste och häftigaste alternativet för att folk skall vilja välja det. Det är något som jag vill ta med in i politiken, säger Hanna Lidström.

Hållbarhet ett av tre fokusområden

Smart Textiles antar utmaningen när det kommer till forskning, utveckling och produktion på ett miljöanpassat och socialt ansvarsfullt sätt.  Hållbar textil är också ett av Smart Textiles tre fokusområden. Inom Smart Textiles prioriteras miljöfrågan och vi arbetar aktivt för att integrera miljö i alla delar av verksamheten. Aspekter såsom hållbarhet, livslängd, kvalité och funktion viktiga begrepp inom hållbar utveckling. Nya hållbara lösningar för textilindustrin inom såväl råmaterial, beredning, produktion och användning, är ett uttalat behov i samhället.

– Det är häftigt att se hur politik och näringsliv kan samverka för att skapa världsledande forskning, säger Mårten Roslund

Läs mer om Smart Textiles hållbarhetsarbete (länk)